Per què publicar amb nosaltres?

A Documenta Universitaria, tenim el compromís de destacar perspectives acadèmiques pioneres i d’oferir als nostres autors una plataforma per compartir i desenvolupar les seves idees. Entenem el valor i la importància del treball acadèmic i volem donar suport als nostres autors en cada pas del procés de publicació.

Originals

Si teniu una obra que podria encaixar dins de la nostra editorial, ens encantaria poder col·laborar amb el procés de creació editorial. Contacteu amb nosaltres per explorar la millor manera de donar sortida el teu treball i si ens voleu fer arribar un original ho podeu fer per correu postal a la direcció del Parc Científic o per correu electrònic a:

info@documentauniversitaria.com

Publicació de textos acadèmics

Especialització en la publicació de llibres acadèmics, incloses monografies, publicacions periòdiques, compilacions de conferències, actes de simposis i tesis doctorals.

Serveis de llengua i d’edició

Oferta de serveis lingüístics per a la revisió i la correcció dels manuscrits, i de disseny, de maquetació i d’edició dels textos per assegurar que els manuscrits es publiquen complint els estàndards acadèmics més alts en termes de claredat, coherència i rigor acadèmic.

Assessorament editorial

Suport i col·laboració amb els autors durant el procés de publicació, incloent-hi la preparació de propostes gràfiques i la selecció dels formats adequats en cada publicació, i l’orientació sobre drets d’autor i llicències.

Disseny i maquetació

Serveis professionals de disseny gràfic i maquetació per assegurar que les publicacions siguin tan atractives visualment com fàcils de llegir.

Màrqueting i distribució

Estratègies de màrqueting personalitzades per promoure llibres a través de canals adequats, incloent-hi la presència en congressos acadèmics, col·laboracions amb institucions educatives i promoció en línia. La gestió de la distribució dels llibres es fa efectiva tant pel format en paper com pels diferents formats electrònics amb empreses de distribució de continguts a escala estatal i internacional.

Publicació electrònica i accés obert

Opcions de publicació d’e-books en versió comercial o en accés obert, per facilitar l’accés ampli i global a les obres acadèmiques.

Impressió sota demanda

Servei d’impressió sota demanda per proporcionar una solució flexible i econòmica per a la publicació de llibres en format paper. La tecnologia d’impressió digital a demanda és fonamental per mantenir presents els títols de caràcter longseller que, a diferència, del bestseller, no exigeix un procés d’entrada massiva al mercat, sinó un esforç per mantenir l’obra consultable sempre.

Suport per a publicacions periòdiques

Serveis de gestió i suport per a la publicació de revistes acadèmiques, incloent-hi la revisió per parells, la gestió editorial, i la distribució.

Gestió de drets internacionals i traduccions

Assistència en la venda de drets de traducció i distribució internacional dels llibres, ampliant l’abast global dels autors.

Impressió sota demanda

Les obres de caràcter acadèmic, dirigides a un lector especialitzat, no poden assumir un gran tiratge. Si només es publiquen els exemplars de cada obra que es requereixen en el moment, s’eviten inversions innecessàries i també que quedin en estoc exemplars sobrers que, finalment, i després d’haver assumit els costos de producció i d’emmagatzemament, s’acostuma a destruir.

Documenta Universitaria només imprimeix en paper els exemplars que el mercat reclama, però, en qualsevol moment, pot reimprimir el títol les vegades que sigui necessari. A més, ofereix l’opció de publicar l’obra en format de llibre electrònic o e-book; d’aquesta manera es fa possible, mitjançant la transacció segura del document electrònic, la venda de l’obra arreu del món sense despeses d’enviament.

Amb el sistema de la impressió sota comanda, totes les obres es mantenen sempre en catàleg i se’n fa promoció en els cercles especialitzats perquè siguin adequadament conegudes i sol·licitades.

Gestors de contingut

Entenent la importància de la presència digital en l’era moderna, Documenta Universitaria amplia els seus serveis més enllà de la publicació tradicional, oferint solucions web innovadores per als nostres autors i col·laboradors acadèmics. El nostre objectiu és facilitar que els acadèmics i les institucions puguin gestionar i compartir el seu treball de la manera més eficient i accessible possible.

  • Suport per a WordPress. Reconeguem la popularitat i versatilitat de WordPress com una eina per a llocs web acadèmics i blogs. Oferim suport personalitzat per a la creació i gestió de llocs web en aquesta plataforma, permetent als autors i institucions acadèmiques tenir una presència digital robusta i professional.
  • Gestió de revistes amb OJS. Per a revistes acadèmiques, oferim serveis especialitzats utilitzant Open Journal Systems (OJS), una plataforma líder per a la gestió i publicació de revistes acadèmiques en línia. Aquesta eina permet una gestió eficient dels processos editorials, des de la presentació de manuscrits fins a la revisió per parells, edició i publicació final.

Aquests serveis web són una extensió natural del nostre compromís amb l’excel·lència i la innovació. A Documenta Universitaria, no només busquem publicar contingut d’alta qualitat, sinó que també intentem proporcionar les eines i el suport necessaris per maximitzar la seva visibilitat i impacte en el món acadèmic.

Formats digitals

Oferim una varietat de formats digitals adaptats a les necessitats dels nostres autors i lectors. Entenem que en l’era digital, l’accés i la comoditat són claus per a l’expansió del coneixement. Així, els nostres formats digitals inclouen:

  • PDF per a impressió en paper. Per als projectes que ho requereixen, Documenta Universitaria utilitza la possibilitat de publicar en versió en paper, en diferents formats d’amplada i alçada, diferents tipus de paper i d’enquadernació, i amb la possibilitat d’imprimir en color les pàgines que ho requereixen. Amb la impressió sota comanda, mantenim sempre un PDF actualitzat i optimitzat per a la impressió, de manera que es pot reimprimir qualsevol nombre d’exemplars, sigui la quantitat que sigui, cada vegada que el distribuïdor, la llibreria o el públic ho reclami.
  • E-books. Els nostres llibres electrònics són formats senzills de fer servir i compatibles amb una àmplia gamma de dispositius, incloent-hi tauletes, smartphones i lectors d’e-books. Actualment, Documenta Universitaria treballa especialment amb el format EPUB i PDF per garantir que els lectors puguin accedir a continguts de qualitat en qualsevol moment i lloc.
  • Publicacions en accés obert. Compromesos amb la transmissió del coneixement, oferim opcions de publicació en accés obert. Això permet que les obres siguin accessibles gratuïtament per a qualsevol persona, afavorint una major difusió i impacte de la recerca publicada. Amb aquesta finalitat, Documenta Universitaria va crear el portal de lectura online Edu-Library (https://edu-library.com/) i col·labora amb els repositoris certificats de les universitats amb les quals publica.
  • Formats interactius. Per a determinades publicacions, explotem la tecnologia digital per crear versions interactives, amb elements com enllaços integrats, contingut multimèdia, i opcions de navegació avançades. Aquests formats enriquits ofereixen una experiència de lectura més immersiva i dinàmica.

A Documenta Universitaria, ens esforcem per estar a l’avantguarda de la innovació digital, assegurant-nos que els nostres autors i lectors disposin de les millors opcions per a la seva experiència de publicació i lectura.

Algunes de les nostres col·leccions són…